Απόστολος Λαγαρίας

Μεταδιδακτορικός Ερευνητής

O Δρ. Απόστολος Λαγαρίας είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής με σημαντική εμπειρία στο πεδίο της αστικής και περιφερειακής ανάλυσης, και του πολεοδομικού σχεδιασμού. Ολοκλήρωσε το διδακτορικό του (2013) στον τομέα Πολεοδομίας και Χωροταξίας του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και στην συνέχεια εργάστηκε για έξι χρόνια σε μεταδιδακτορικό επίπεδο ως ερευνητής στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε.) και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν την αστική διάχυση,  τα μαθηματικά μοντέλα της αστικής μορφής, την ανάλυση και παρακολούθηση χρήσεων γης, τη fractal ανάλυση και τα GIS. Διδάσκει στην σχολή Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου Κρήτης (TUC) πάνω  στο αντικείμενο των τεχνολογιών GIS και του βιώσιμου πολεοδομικού σχεδιασμού. Έχει 34 δημοσιεύσεις σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Διαθέτει σημαντική  υπολογιστική εμπειρία στην χρήση βάσεων δεδομένων GIS. Η  τρέχουσα μεταδιδακτόρική του έρευνα  (Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, Ε.Μ.Π.) έχει ως αντικείμενο την παράκτια  αστική  ανάπτυξη στην Μεσόγειο, με χρήση γεωχωρικών μεθόδων ανάλυσης για την παρακολούθηση των μεταβολών των χρήσεων γης σε παράκτιες περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος.

Νεφέλη- Ευαγγελία Αλεξοπούλου

MSc Αρχιτέκτων

Απόφοιτος της σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης και μερική φοίτηση στο University of Beira Interior της Πορτογαλίας μέσω του προγράμματος Erasmus. Εκπόνησε ερευνητική και διπλωματική εργασία στον τομέα της αστικής βιώσιμης κινητικότητας (Σχέδια βιώσιμης αστικής κινητικότητας σε τρεις ευρωπαϊκές πόλεις: η περίπτωση της Θεσσαλονίκης, της Κοπεγχάγης, της Βαρκελώνης και Προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας: η περίπτωση του Δήμου Ζωγράφου ). Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια, ημερίδες και workshop στο πεδίο του αστικού σχεδιασμού και της βιωσιμότητας.  Ολοκλήρωσε την πρακτική της και αργότερα εργάστηκε ως μέλος της Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας του ΕΜΠ.  Συνέχισε τις ακαδημαϊκές μεταπτυχιακές σπουδές στο ΕΜΠ και συγκεκριμένα στο ΔΠΜΣ Περιβάλλον και Ανάπτυξη όπου εκπονεί τη διπλωματική της με θέμα την ένταξη των συμμετοχικών διαδικασιών στον αστικό σχεδιασμό.  Εκτέλεσε χρέη συνεργάτη του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος στο ΥΠΕΝ (2019-2021) όπου και συμμετείχε στη σύνταξη Τεχνικών Προδιαγραφών, ΥΑ και ΚΥΑ σε σχέση με την προσβασιμότητα, την κινητικότητα και το σχεδιασμό δημόσιου χώρου.Εργάζεται ως μελετήτρια σε αστικές μελέτες και ομάδες εργασίας μεταξύ άλλων στην Υποστήριξη της Δ.Μ.Ε.Α.Α. για την αναβάθμιση της προσβασιμότητας του Δήμου Ελευσίνας στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης 2021.

 

 

Αλεξάνδρα Βλαζάκη

MSc Αρχιτέκτων

Αρχιτέκτων Μηχανικός του Πολυτεχνείου Κρήτης (2012-2018), με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα ειδίκευσης  "Αρχιτεκτονικός και Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός", του University of Westminster, στο Λονδίνο (2018-2019). Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα, σε διεθνή και πανελλήνια workshops, σε ένα πανελλήνιο συνέδριο, σε εκθέσεις φοιτητικών εργασιών και έχει διακριθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Έχει λάβει μέρος σε πολλές εθελοντικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση και εισαγωγή των παιδιών στην έννοια της αρχιτεκτονικής και έχει συμβάλει στη σύνταξη πρωτότυπου εκπαιδευτικoύ υλικού, κατάλληλου για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει εργαστεί στην Περιφέρεια Κρήτης για δύο μήνες,  εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα από το 2014 εθελοντικά και από το 2019 έως σήμερα είναι μέλος της εταιρείας «CTGROUP-ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».